Gajadien: Kwaadwilligen bezig met nep-mail en rassentiment
06 Dec, 19:03
foto
Asiskumar Gajadien


Assembleelid tevens ondervoorzitter van de VHP, Asiskumar Gajadien, vindt het erg dat om politiek te willen scoren, mensen ertoe overgaan om zelfs rassentimenten te bespelen. Er circuleert op social media een fake-briefwisseling tussen hem en zijn partijgenoot Riad Nurmohamed. Via het e-mailadres van De Nationale Assemblee zouden de twee volksvertegenwoordigers zich racistisch en denigrerend hebben uitgelaten over Abaas Miguel die teruggekeerd is naar ABOP. 

Gajadien zegt aan Starnieuws dat hij aanvankelijk niet zou reageren op deze nep-mail, maar aangezien deze verder wordt verspreid en er zijn mensen die politieke munt uit willen slaan, moet hij toch van zich laten horen. "Ik gebruik mijn DNA-mailadres niet om met derden te mailen, maar mijn persoonlijke emails. Kwaadwilligen hebben een nep-mailwisseling in elkaar gezet om te proberen mij in een kwaad daglicht te stellen," zegt de politicus. 

"Er is wel een heel slecht voorbeeld genomen. Ik ben een van de hoofdverantwoordelijken binnen de partij om nieuwe groepen aan te trekken. Ik ga met nagenoeg alle missies van de partij mee naar het binnenland en de verre districten. Hoe kan ik dan zo negatief praten over mensen die ik zelf help binnenhalen voor de partij?," stelt Gajadien. Hij merkt op dat naarmate de verkiezingen naderen het publiek nog meer te maken zal krijgen met nepnieuws. "Het beste is om officiële media te volgen en niet in de val te lopen van mensen die kwade bedoelingen hebben en verwarring willen stichten", zegt Gajadien. 

Monday 10 August
Sunday 09 August