President Bouterse aangekomen op luchthaven
01 Dec 2019, 02:03
foto
President Desi Bouterse is zojuist aangekomen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. (Foto's: René Gompers)


President Desi Bouterse is zojuist, rond tien voor 2.00 uur geland, op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Een grote menigte is uit alle delen van het land op Zanderij gekomen om hem te verwelkomen. Bouterse zal de mensen die zich verzameld hebben op de luchthaven straks toespreken. Daarna zal een persconferentie worden gehouden. 

Bouterse en zijn delegatie zijn op 25 november vertrokken naar China voor een staatsbezoek. De Krijgsraad heeft hem tot 20 jaar cel veroordeeld terwijl hij nog in China was. De NDP is niet te spreken over het vonnis en heeft aangegeven dat alle rechtsmiddelen gebruikt zullen worden om te voorkomen dat Bouterse achter de tralies belandt. De achterban is gemobiliseerd om Bouterse een warm onthaal te geven. 



Voor de NDP gaat het om een politiek proces tegen haar voorzitter en president. De paarse partij heeft aangegeven dat de komende verkiezing weer groots gewonnen zal worden. De veroordeling zal niet helpen om de NDP de pas af te snijden, heeft ondervoorzitter Ramon Abrahams te kennen gegeven. 


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April