Vp Adhin met stille trom naar India vertrokken
19 Nov, 09:27
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


In alle stilte zijn vicepresident (vp) Ashwin Adhin en zijn echtgenote naar India vertrokken. Er zijn geen mededelingen gedaan over de afwezigheid van de tweede man van het land. Wat hij in India gaat doen, is niet bekendgemaakt. Starnieuws verneemt dat hij officieel een bezoek brengt aan de Universiteit van New Delhi. Drie ambtenaren zijn meegereisd met Adhin. 

Adhin is tot 23 november in India. Officieel is gemeld aan India dat de vp naar New Delhi gaat. Het zou om een privébezoek gaan.Starnieuws verneemt dat Adhin en reisgezelschap vanochtend gelijk vanuit New Delhi airport zijn doorgevlogen naar Hyderabad in de Indiase deelstaat Telangana. Hij bezoekt ook Chennai (bekend als Madras) in de Indiase deelstaat Tamil Nadu.
 
Vanuit de Surinaamse ambassade in India zijn er geen voorbereidingen getroffen rond het bezoek van de vp. De ambassade houdt woensdag een filmavond rond Surinames 44e Srefidensi viering en zal 'Herinneringen aan Mariënburg' vertonen. Adhin is niet aanwezig bij dit evenement.

Intussen maakt president Desi Bouterse zich op voor zijn staatsbezoek aan China en Cuba. Hij vertrekt op 25 november, gelijk na de parade en het defilé in Moengo. Adhin moet dan terug zijn.