Rechter wil nieuwe medische verklaring van Oedit
19 Nov 2019, 00:00
foto


Kantonrechter Maureen Dayala heeft op de rechtszitting maandag aan advocaat Irvin Kanhai, die de verdachte Raj Oedit juridisch bijstaat, gevraagd naar een recente medische verklaring van zijn cliënt. In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een vliegtuig. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca. Dit heeft de magistraat nodig om het besluit te nemen op het verzoek van Kanhai om Oedit die in Nederland aangehouden is, in dat land te horen.

Dayala merkte op dat de medische verklaring die Kanhai toen overgelegd had, van april is. Toen kon de verdachte vanwege zijn gezondheidstoestand niet afreizen. Ze wil weten wat zijn gezondheidstoestand nu is. Kanhai had eerder aangegeven dat zijn cliënt continu medische zorg nodig had. Hij vroeg aan het Openbaar Ministerie of diezelfde zorg hier aan Oedit geboden zou kunnen worden. 

Ook werden twee piloten die het politievliegtuig vlogen, gehoord. Ze verklaarden dat op 13 maart twee vliegtuigen ingezet waren waarin ook politiemannen zaten. Op een gegeven moment namen ze het drugsvliegtuig waar dat werd achtervolgd. Ze zagen het drugsvliegtuig cirkelen. De politiemannen hadden vesten om met als opschrift ‘politie’ erop. Vervolgens zagen ze dat het drugsvliegtuig op hen afkwam. De politie besloot schoten te lossen. Op 6 januari zal deze zaak verder behandeld worden.


Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July