Olympiër Touw Ngie Tjouw start project Gratis zwemles
07 Nov, 20:58
foto
Gordon Touw Ngie Tjouw met zijn zwempupillen.


De zwemschool van Olympiër Gordon Touw Ngie Tjouw begint een nieuw avontuur; gratis zwemlessen gedurende de komende tien maanden. Het project heeft alles te doen met het tweejarig bestaan van de zwemschool. Als jongste zwemschool maakt het een gestage groei mee.

Begonnen op 1 november 2017 met een kleine groep kinderen, geeft de school nu op verschillende locaties in Paramaribo, Wanica en Para zwemlessen, zwemtrainingen en aqua fitness. De school heeft al meer dan 100 kinderen afgeleverd die zijn geslaagd voor het zwemexamen van de Surinaamse Zwembond. Ook zijn er nieuwe wedstrijdzwemmers in de drie districten klaargestoomd.

“Dit succes willen wij positief vieren als te zijn een Community Based Enterprise. Daarom hebben we als een bedrijf met een maatschappelijke verantwoordelijkheid toegezegd, om 100 kinderen gratis te leren zwemmen. We vonden Goser Stichting bereid om als partner deel te nemen aan onze nieuwe visie en uitdaging,” zegt Touw Ngie Tjouw.

Het #TNTGivingBack zwemprogramma 2019 is zondag gestart en zal gedurende 10 maanden voornamelijk gericht zijn op waterveiligheid als sleutel in dit project. “Vandaag de dag kunnen wij van TNT Zwemschool, vol vertrouwen zeggen dat 100% van onze kinderen met zwemdiploma zonder hulp door het water kan bewegen," vertelt een trotse Touw Ngie Tjouw. "De  wedstrijdzwemmers van de club mogen nu ook rechtmatig  deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden. Deze kinderen en hun ouders werden de laatste 2 jaar een deel van onze sportfamilie. Het begon allemaal met zwemles, waarvan sommigen verder zijn doorgestroomd naar wedstrijdzwemmen bij onze vereniging “TNT” en enkele ouders meedoen aan onze fitnes sessies”.

Touw Ngie Tjouw streeft ernaar om elke Surinamer de mogelijkheid te bieden te leren zwemmen en ook om er een gezonde levensstijl op na te houden, zelfs als het kosteloos kan. Helaas kan volgens de oprichter dit alleen mogelijk worden gemaakt door bedrijfssponsoring. Het gratis zwemlesproject is voor de club daarom een nieuw avontuur.

Ala-D Media