Rechter doet vanmiddag uitspraak in kort geding tegen BvL
08 Oct, 00:00
foto
Bestuur en leden van de Bond van Leraren met elkaar in gesprek na de zitting maandagmiddag. De regering heeft de bond voor de rechter gedaagd. (Foto's: René Gompers)


Kortgedingrechter Clayton Wallerlei zal dinsdagmiddag rond 12.00 uur een oordeel vellen in de zaak die de Staat aanhangig heeft gemaakt tegen de Bond van Leraren (BvL). Maandag moesten partijen voor de rechter verschijnen. De rechter heeft besloten om in sneltreinvaart tot een uitspraak te komen, gezien het spoedeisende karakter van de zaak. De inzet van het kort geding is dat de BvL de staking die sinds 1 oktober gaande is, onmiddellijk opschort. 

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur noch de BvL wilde na de zitting iets zeggen over de inhoud van de zaak. Gewacht wordt op de uitspraak van de rechter. Ferrier heeft eerder aangegeven tegenover de SRS, dat het absoluut niet waar is dat er geen overleg is gevoerd met de BvL. Er was volgens haar wel communicatie, ook met de directeuren van de middelbare scholen. 


Minister Lilian Ferrier na de zitting maandagmiddag

De middelbare scholen vangen de lessen aan op maandag 14 oktober. In de periode daarvoor moeten onder andere de roosters en boeken worden opgehaald. Veel leerlingen beschikken nog niet over het rooster door de acties die gevoerd worden. De minister vindt de staking onterecht en heeft besloten naar de rechter te gaan om zo de BvL te dwingen de staking op te heffen.