Twee criminelen na achtervolging in de kraag gevat
22 Sep, 12:37
foto


Na een achtervolging is het de politie van Livorno met assistentie van Regio Bijstand Team Paramaribo gelukt om de verdachten, Joël M. en Renato J. (beiden 32 jaar) aan te houden. Volgens verklaring van de benadeelde stond zijn auto geparkeerd aan de Martin Luther Kingweg. In de auto bevond zich een geldtrommel met geld. Twee mannen hebben de geldtrommel uit zijn auto wegnamen om vervolgens in een voertuig te stappen waarmee met hoge snelheid is weggereden. 

De benadeelde zette de achtervolging in waarbij hij naar het Command Center belde om de diefstal door te geven en om aan te geven dat hij de dieven achterna reed. Op een bepaald moment verloor de bestuurder van de vluchtauto de controle over de besturing van het voertuig. Het gevolg was dat de vluchtauto twee elektriciteitsmasten ramde alvorens tot stilstand te komen.

Het gelukte Renato J. om uit het voertuig te stappen waarna hij het hazenpad koos met een deel van het gestolen geld. Joël M. kon niet vluchten omdat hij bekneld zat in het voertuig. Hij heeft vermoedelijk een beenfractuur opgelopen. De politie, die inmiddels ter plaatse was gearriveerd, zorgde ervoor dat Joël M. uit de auto werd gehaald en naar het ziekenhuis werd overgebracht. 

Ondertussen werd het gebied door de politie uitgekamd op zoek naar Renato J. Hij werd aangetroffen en aangehouden in een bosschage in de Botromakiweg in het politieressort Livorno. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn Joël, M. en Renato, J. inverzekering gesteld ter zake diefstal. De politie van Livorno heeft deze zaak ondertussen overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie. Het vermoeden bestaat dat de twee dieven meer op hun kerfstok hebben. De geldtrommel en het geld zijn terecht, meldt de politie Public Relations.