DP World Paramaribo ondersteunt mangrove-project
21 Sep, 20:31
foto
Werknemers van havenoperator DP World hebben zaterdag meegedaan met het planten van mangrove te Weg naar Zee.


Medewerkers van de havenoperator DP World Paramaribo hebben zaterdag meegedaan met het planten van mangrove te Weg naar Zee het Mangrove Rehabilitatieproject van prof. Sieuwnath Naipal. Zij hebben zich als vrijwilliger opgegeven en hebben samen met andere aanwezigen eerst een rondleiding gekregen door het gebied, uitleg ontvangen over de opzet van het mangrove rehabilitatieproject, de bouw van de kwelders (Sediment Trapping Units) en de resultaten van de mangrove plantactiviteiten van het afgelopen jaar.

In de week van 16-22 september is het 'Go Green Week' voor de Global Ports Group (GPG). De GPG is een samenwerking tussen de industrieleiders van wereldwijde havenoperators. DP World is daar een van. Het thema van de Go Green Week is dit jaar 'Plant more Green' en heeft tot doel meer groen te planten in de gemeenschap. 

Omdat veranderingen in het milieu een steeds belangrijkere reden tot bezorgdheid vormen is een van de meest efficiënte manieren om betekenisvol impact te hebben, het vergroten van de hoeveelheid groen. Door meer groen te planten, kunnen we veranderingen op de korte en lange termijn bewerkstelligen. 

Het succesvol vergroenen van de gemeenschap vereist participatie. Hoe meer mensen betrokken zijn, hoe meer er gepland kan worden. Daarom heeft DP World besloten dit jaar actief te participeren in het mangroveproject. Na de rondleiding hebben de deelnemers mangrove geplant te Weg naar Zee.