Misiekaba: Vóór eind dit jaar SoZaVo-kantoor te Atjoni
17 Sep, 00:00
foto
Minister André Misiekaba van SoZaVo (rechts) en granman Albert Aboikoni van de Saramaccaners tijdens het veldbezoek in Boven-Suriname.


Vóór het einde van dit jaar moet een kantoor van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) komen te Atjoni. Dit is beloofd door de minister André Misiekaba tijdens een meeting met de granman der Saramaccers, Albert Aboikoni. De planning om dit kantoor op te zetten is al besproken met de districtscommissaris van Sipaliwini, Humphry Jeroe en Assembleelid Silvana Afonsoewa. 

"Het zal niet een symbolisch gebouw zijn. Bij dit kantoor zullen alle diensten van het ministerie aangeboden worden," zegt de minister aan Starnieuws. Voor de mensen van Boven-Suriname zal dit een grote opluchting zijn, merkt Misiekaba op. De kosten die ze moeten maken om af te reizen naar de stad om de SoZaVo kantoren te bezoeken, zijn zeer hoog. Ook zal met de komst van het nieuwe kantoor gezorgd worden voor werkgelegenheid. Mensen uit het gebied zullen getraind en ingezet worden om de diensten te verlenen.

De minister is sinds dit weekend in het Boven-Suriname gebied om persoonlijk met de mensen te kijken naar de zaken waarmee ze te kampen hebben. Hij is afgereisd met een delegatie bestaande uit de districtscommissaris van Sipaliwini, assembleelid Afonsoewa en stafmedewerkers. De bewindsman keert woensdag terug naar Paramaribo. Hij is van plan om ook veldbezoeken te brengen aan Saramacca en Nickerie. In Paramaribo heeft hij ook vóór zonsopkomst ouders bezocht die voor dag en dauw in de rij stonden om kinderbijslag te ontvangen. 
Advertenties