Shammy Gowrie HVB-kandidaat in Saramacca
16 Sep, 19:35
foto
HVB-leden in Saramacca beloven trouw aan de partij. (Foto: HVB)


Shammy Gowrie is de eerste kandidaat voor De Nationale Assemblee voor het district Saramacca voor de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB). Hij is zaterdag op een vergadering in Saramacca gepresenteerd. Op de bijeenkomst zijn de Jongerenraad, de Genderraad en de onderafdeling Kampong Baroe van de HVB geïnstalleerd.

"Mensen die het politiek landschp in Saramacca kennen, weten dat de HVB een serieuze concurrent is en de enige partij die de derde zetel in het district kan veroveren," zei de HVB-kandidaat. Hij sneerde naar Perjajah Luhur met de woorden: A redi partij dede langa ting keba in Saramacca, omdat ding no wani verjonging in a partij. Gowrie bekritiseerde ook de VHP. "De oranje aanhangers in het district zijn ook al moe geworden van hun volksvertegenwoordiger die al bijna een generatie lang hun zetel vasthoudt."

Eén van de jeugdambassadeurs van de HVB, Jair Kross, deed er een schepje bovenop. Hij betoogde dat de partij "zonder meer de snelst groeiende partij in het westen is." Hij gaf aan dat ze geen jongerenraad installeren voor de show en de verkiezingen, "maar we geven de jongeren direct de skills om zelf bij te dragen aan een betere leefomgeving in hun buurt." Kross vindt dat de regering meer inspanningen moet stoppen in gepaste werkgelegenheid voor jongeren.

"Hervorming van onze logge en onproductieve overheidsapparaat betekent ook dat we niet-strategische bedrijven moeten afstoten aan particuliere investeerders, zodat we elk jaar geen miljoenen subsidies weggooien die als een enorme last drukken op onze begroting", was de boodschap van politiek leider van de HVB, Raymond Sapoen. Met uitzondering van water en elektra, zei hij, moeten we zelf denken aan een gezonde public/private partnership. Aan de andere kant vindt hij dat winstgevende staatsbedrijven zoals Staatsolie, meer moeten investeren in de agrarische potentie van het district.
Advertenties