Suriname voor een jaar deken Caricom-jeugdprogramma
23 Aug, 16:35
foto
Surinaamse jeugdambassadeurs. V.ln.r: Charmain Pansa, Sivern Hammen, Georgette Grootfaam en Dwight Prade. (Foto NJPP)


De Caricom-jeugdambassadeurs van Suriname, Dwight Prade en Georgette Grootfaam participeren aan Carifesta 14 die in Trinidad & Tobago wordt gehouden van 16 tot en met 25 augustus. Zij houden zich in de Youth Village bezig met kinderen en zorgen voornamelijk voor Caricom awareness. Grootfaam is binnen het rouleersysteem voor dit ambt, van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020 ook deken (Dean) van het Caricom-jeugdambassadeursprogramma.

Het is na 18 jaar dat Suriname weer aan de beurt is om het dekenschap te bekleden. In Suriname worden de jeugdambassadeurs democratisch middels verkiezingen gekozen. Met de jeugdparticipatie gedachte is het belangrijk dat de jeugd ook betrokken wordt in besluitvormingsprocessen. Prade en Grootfaam, waren in april 2019 voor een periode van 2 jaar door het Nationaal Jeugdparlement gekozen, tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering.

Grootfaam en Prade zullen tijdens de Carifesta ook deelnemen aan een discussie met als onderwerp ‘Incentives & challenges of creative carreers in the Caribbean’. Verder promoten zij Suriname zoveel als mogelijk tijdens andere activiteiten die georganiseerd worden in het kader van Carifesta.

Het Caricom-jeugdambassadeursprogramma is een regionaal netwerk dat is voortgevloeid uit een staatshoofdenvergadering om jongeren binnen de Caricom bewust te maken over onder andere regionale integratie, HIV/aids en de Caricom Single Market and Economy. De deken is de voorzitter van de regionale Caricom-jeugdambassadeursvergaderingen en vertegenwoordigt alle jeugdambassadeurs op vergaderingen van Caricom-organen, instellingen en partnerbureaus. Verder blijft zij onder andere ook op de hoogte van relevante programma’s, prioriteiten en beleid en bereidt het jaarverslag voor, licht de voorlichting van het ministerie van Sport en Jeugdzaken toe, via het Nationaal Informatie instituut.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February