Naarden: Safe City Project heeft nut al bewezen
08 Jul, 21:57
foto
Humphrey Naarden, hoofd Public Relations bij het Korps Politie Suriname. (Foto: KPS/NII)


Het Save City Project wordt uitgevoerd om de veiligheid te verhogen. Op dit moment zijn er in Paramaribo, Groot-Paramaribo en Wanica al 300 camera’s geplaatst. Het ligt in de bedoeling dat uiteindelijk het hele land voorzien wordt van beveiligingscamera’s, zegt Humphrey Naarden, hoofdinspecteur van politie, tevens hoofd Public Relations bij het Korps Politie Suriname (KPS).

Het project heeft een preventief en repressief karakter. Preventie houdt in dat de politie het systeem toepast om te voorkomen dat mogelijke strafbare feiten zich voordoen. “In het geval van een repressief karakter is het strafbare feit reeds gepleegd. Met behulp van de vastgelegde beelden van het Safe City Project kan de politie sneller acties ondernemen om achter de dader te komen”, legt Naarden uit, via het Nationaal Informatie Instituut. Eventuele daders kunnen zo sneller worden gepakt.

De politie heeft vanaf de start van het project in januari tot en met mei 2019, op basis van artikel 372, welke staat voor diefstal door middel van geweldpleging, al 33 verdachten aangehouden, zegt Naarden. Gekwalificeerde diefstal heeft 15 gevallen opgeleverd. Er zijn 4 aanhoudingen verricht op basis van diefstal. Ook zijn er gevallen van mishandeling geconstateerd, waarbij 3 personen zijn aangehouden. Wat betreft aanrijdingen zijn er 12 personen in beeld gebracht, dankzij beelden van het Safe City Project.

Volgens Naarden heeft het project zijn nut al bewezen. Er is nog genoeg materiaal aan camerabeelden beschikbaar, die kennelijk meer bewijzen zal opleveren om klaarheid te brengen in desbetreffende zaken, geeft hij aan.

Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May