Robinhood heeft beste kaarten voor kampioenschap 
08 Jul, 02:47
foto


Robinhood kan zich geen misstap permitteren en blijft vechten voor behoud van de koppositie bij de SVB 1e Divisie. Zondag moest in de Surinaamse klassieker ook Transvaal eraan geloven. De regerend kampioen won na een 3-0 voorsprong uiteindelijk met 3-2. Transvaal forceerde in de laatste minuten nog een gelijkspel, maar de verdediging van Robinhood hield stand. Transie had niet zijn beste dag en moest achter de feiten aan hollen.

Robinhood is na 26 wedstrijden nog steeds ongeslagen in deze competitie. Woensdag heeft de Caribbean Clubshield kampioen 2019 in een inhaalwedstrijd zich bijna verslikt in SNL. Uiteindelijk werd het 2-2. Met het gelijkspel klimt Inter Moengo Tapoe steeds dichterbij de regerende kampioen. Nu is door de winst van Inter op West United afgelopen zaterdag in het Letitia Vriesde Sportcomplex in Coronie, het puntenverschil met  Robinhood 3. Robinhood heeft 68 competitiepunten en Inter 65. 

Er resten slechts vier wedstrijden nog in deze competitie en alles wijst erop dat Robinhood het kampioenschap kan prolongeren. Echter dient de club, indien de overwinningsreeks wordt voortgezet, over pakweg een maand en wel op de laatste wedstrijddag van de competitie, ook nog rekening te houden met Leo Victor. De ploeg uit Land van Dijk is nu goed voor de  derde plaats en maakt theoretisch gezien indien Robinhood én Inter brokken maken, nog kans op het kampioenschap. Robinhood zal het beslist niet makkelijk krijgen tegen Leo Victor met Inter Moengo Tapoe als lachende derde. De beste kaarten zijn nog steeds in handen van Robinhood.

Wederom misstanden op voetbalveld
Ook in deze 26e speelronde heeft zich een heel onsmakelijk geval voorgedaan. De ploeg uit het westen, Santos, heeft zich ernstig misdragen in de wedstrijd tegen Notch in het Ronnie Brunswijkstadion. De wedstrijd eindigde 2-2, maar kende beslist geen goed einde. Theodoor Dors ging na de wedstrijd verhaal halen bij arbiter Oscar Adang. Hij had al geel en kreeg zijn tweede gele kaart, wat automatisch rood betekende. Dit viel niet in goede aarde bij Dors en werd de arbiter verbaal aangevallen. Het had een haartje gescheeld of was arbiter Adang fysiek aangevallen. De referee assessor is wel fysiek aangevallen door Dors. 

Door kordaat optreden van de stadionbeveiliging is erger voorkomen en zijn de arbiters veilig afgevoerd. Otniel Koulen werd ook rood gekleurd door de arbiter en wel in de 84e minuut na een lelijke overtreding. Een speelronde eerder gingen de spelers van A-Coconut al behoorlijk in de fout. Het wachten is nu op de SVB om te zien hoe deze zaak zal worden afgehandeld. 

Overige uitslagen
Leo Victor - Nishaan '42  3-1
Botopasi - Voorwaarts 1-5
Broki - Papatam 4-3
SNL - A-Coconut 2-0
WBC - PVV 2-2

Ala-D Media

Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May