Verdachte blijft ontkennen ondanks positieve herkenning
11 Jun, 14:40
foto


Marcel R. wordt beschuldigd van diefstal. Kantonrechter Marie Mettendag heeft op de rechtszitting van maandag de benadeelde en een buurman gehoord. Beide getuigen herkenden de verdachte positief en deden het verhaal van die bewuste dag.

De eerste getuige, een buurman van de benadeelde, zei dat het 4.00 uur in de ochtend was toen hij een man met twee gascilinders zag. Hij maakte zijn buurman, de benadeelde, wakker en zette een achtervolging in. Ze zagen de verdachte en vroegen hem waar hij de spullen had bewaard. De verdachte bracht hen vervolgens naar een plek achter een schutting en wees waar hij de twee gascilinders had verstopt. Daarna bracht hij hen naar een woning. In de vliering van het huis troffen ze de stereoset, messen, een tv-remote en nog enkele spullen aan. De tv werd niet teruggevonden. De verdachte werd met de verklaringen van de getuige geconfronteerd, waarop hij ontkende aanwijzingen hebben gegeven.

De benadeelde beaamde het verhaal van zijn buurman. De goederen die werden aangetroffen zijn van hem. Ook hij herkende de man positief. Bij confrontatie met de verklaringen van de benadeelde, zei Marcel R. dat hij niets van de diefstal afwist. Volgens hem heeft hij alleen een fiets van zijn moeder weggenomen.

De verdachte merkte nog op dat de benadeelde hem "zomaar" heeft mishandeld. De benadeelde ontkende dat hij Marcel R. heeft toegetakeld. Hij had hem bij de kraag gepakt om te vragen waar hij de goederen had bewaard. Het requisitoir en het pleidooi in deze strafzaak worden op 24 juni gehouden.

Wanita Ramnath
Advertenties