Alle drie zware criminelen land uitgezet
29 May 2019, 01:44
foto
Twee criminelen zijn dinsdag op het vliegtuig naar Nederland gezet. (Beeld: social media)


In ijltempo zijn de drie zondag aangehouden criminelen, die gezocht werden door de Nederlandse justitie, het land uitgezet. De eerste verdachte is maandag al op het vliegtuig gezet. De twee overigen zijn onderweg naar Nederland. Na maanden speurwerk heeft het Arrestatie Team Alejandro P. (30) en de broers Mario R. (40) en Mao R. (44) in de kraag gevat. De drie zware criminelen waren naar Suriname uitgeweken in de hoop uit handen te blijven van de justitie. 

Op basis van een rechtshulpverzoek van Nederland zijn de criminelen aangehouden en intussen het land uitgezet. Eén van de criminelen, Mao R., zou een vertrouweling zijn van de voortvluchtige topgangster Ridouan Taghi van de 'Mocro maffia'. Taghi is voortvluchtig. Hij wordt door Nederland ervan verdacht de opdrachtgever te zijn van diverse liquidaties. Bij de aanhouding van Mao R. heeft de politie ruim 30 kilogram hasj aangetroffen en wapens met bijbehorende munitie. 

Mario R. verbleef volgens crimesite.nl op het moment van de arrestatie met zijn vrouw in een duur hotel in Paramaribo. Mao R. verbleef  in een woning in Paramaribo-Zuid in de omgeving van de Wanicaweg. Alejandro P. is aangetroffen in een appartement in het centrum van Paramaribo toen hij werd aangehouden. Zowel Alejandro P. als Mao R. waren gewapend.

Advertenties