Waidoe stapt over naar de NDP; steunt regering
13 May 2019, 13:06
foto
Assembleelid William Waidoe heeft zojuist in De Nationale Assemblee meegedeeld dat hij overstapt naar de NDP. Hij ondersteunt de regering. Links partijleider van PL, Paul Somohardjo en fractielid Ingrid Karta-Bink. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid William Waidoe heeft zojuist in De Nationale Assemblee meegedeeld dat hij uit Pertjajah Luhur stapt. Hij ondersteunt de NDP-fractie. Voordat de openbare vergadering begon, was het al duidelijk dat hij deze stap zou maken. Hij wil ook graag een andere plek aangewezen krijgen in De Nationale Assemblee. 

Maandenlang werd er gespeculeerd dat Waidoe zou overlopen naar de NDP. Hij heeft op vragen hierover aangegeven dat de NDP al jaren met hem bezig is. Ook de VHP zou hem hebben benaderd. Hij vroeg aan zijn partij om hem niet 'los te laten'.

De moeder van Waidoe verklaarde tegenover Apintie tv eerder dat ze teleurgesteld is in Pertjajah Luhur. Partijvoorzitter Paul Somohardjo heeft niet eens kennis met haar gemaakt. Zij prees de NDP de hemel in. Het gaat nu veel beter met haar dan in de periode van het Nieuw Front. Zij zag graag dat haar zoon naar de paarse partij ging.

Waidoe zei de vorige week aan Satish Baldewsingh via Radio 9 (Trishul) dat hij voor 99% al bij de NDP is. Hij had het nog niet meegedeeld aan de partijvoorzitter. In feite zou hij de heilige maand Ramadan afwachten om de overstap bekend te maken. Nu heeft hij aangegeven in De Nationale Assemblee dat hij naar de NDP stapt en niet een eigen fractie vormt.

"Als gelovige is het voor mij heel belangrijk dat ik mensen hun gebeden met mijn daden moet bewijzen. Voorzitter, ik wil uw college informeren dat ik vandaag ben uitgetreden en niet meer behoor tot wat op dit moment gold te weten dat ik fysiek deze plek inneem. Ik wens graag per heden een andere rol te vervullen en wens te ondersteunen de fractie aan de andere zijde, NDP, en derhalve ondersteun ik de regering. Gaarne vraag ik uw medewerking en wens dus ook in mijn functioneren fysiek een andere plaats te krijgen," zei Waidoe in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May