Derryl Boetoe is volgende kandidaat voor DNA-lidmaatschap
10 May 2019, 18:34
foto
Derryl Boetoe is de volgende op de kandidatenlijst van NDP in Paramaribo.


Nu NDP-fractieleider André Misiekaba minister wordt van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), is Derryl Boetoe, die directeur is van Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas), de kandidaat die naar voren komt. Hij was op de vijftiende plaats gekandideerd op de lijst van De Nationale Assemblee voor Paramaribo. Hij zal de keuze moeten maken of hij Assembleelid wordt of directeur van Cevihas blijft. Na hem staan nog op de lijst Daniella Sumter en Raynell Enfield. 

Misiekaba had veel kritiek op het sociale beleid van Sozavo. Op verschillende momenten is er harde kritiek geleverd. Ook was er kritiek op de wijze waarop minister Cristien Polak communiceerde met mensen. Vanaf donderdag mag Misiekaba de kar zelf gaan trekken. 

De functie van fractieleider van de NDP is ook vacant. Het is verwachtbaar dat Amzad Abdoel doorschuift als fractieleider. Hij is al die tijd waarnemend fractieleider. 

Voor maandag staat de hervatting van de begrotingsbehandeling op de agenda. Dan moet de regering aan het woord komen en vragen beantwoorden die in de eerste ronde zijn gesteld.