Autoriteiten onderzoeken herkomst in beslag genomen euro's
21 Apr 2019, 06:39
foto
Het in beslag genomen geld door de justitie van Aruba. Een van de door het Arubaanse Openbaar Ministerie van Aruba, vrijgegeven foto's.


Surinaamse autoriteiten stellen een onderzoek in naar de herkomst van de 827.000 euro die onderschept is op Aruba op 12 april. De 39-jarige Nederlander M.M., die van Surinaamse origine is, is ruim een week eerder met meer dan 750.000 euro vanuit Amsterdam naar Suriname gekomen. Hij is geen ingezetene en vertrok via Aruba naar Miami. Tijdens de reguliere tussenlanding op Aruba is beslag gelegd op het geld op verzoek van de Nederlandse justitie.

Starnieuws verneemt dat er vraagtekens geplaatst worden door de autoriteiten die een onderzoek instellen, waarom die man met zoveel geld vanuit Nederland naar Suriname is gekomen. De formaliteiten die op Zanderij vervuld moeten worden bij het geldtransport worden ook onderzocht. Nagegaan wordt of er aangifte is gedaan bij de douane door de Amsterdammer.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft tegenover NOS eerder verklaard dat het om een inwoner gaat van Amsterdam, geboren in Paramaribo, die verdacht wordt van witwassen en heling. "Het gaat om een conservatoir beslag dat wij uitvoeren. De man heeft in 2016 vastgezeten en moet zich in december verantwoorden voor de rechter", zegt de woordvoerder. De man mocht zijn zaak in vrijheid afwachten.

Onderzocht wordt waarom M.M. euro's binnenbrengt in Suriname om daarna weer te vertrekken met het geld naar Miami. Dit is overigens niet de eerste keer dat euro's door geldhandelaren naar de Verenigde Staten worden gebracht. Deze worden in US-dollars omgezet en teruggebracht. Zeker zeven personen, onder wie ook twee vrouwen, zijn in beeld gebracht die 'goedkope euro's' opkopen en deze omzetten in US-dollars. Deze worden met een grote winst verder verkocht.
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January