Brunswijk: Gesprek BEP en ABOP levert niks op
16 Apr 2019, 22:03
foto
Toppers van de BEP (links) en van ABOP tijdens het onderhoud dinsdagavond in Courtyard by Marriott. Het gesprek is op niets uitgelopen.


Het gesprek tussen de BEP en de ABOP is vanavond op niks uitgelopen. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt aan Starnieuws dat BEP onrealistisch is. "Hoewel de brief van te voren was uitgelekt en niet eens ondertekend was door de voorzitter van de BEP, zijn wij toch gegaan naar het gesprek. Het is belangrijk om te praten, want onze achterban wil eenheid. Maar BEP vindt dat iedereen moet terugkeren naar de moederpartij, terwijl het kind veel groter is geworden dan de moeder. Wij hebben bij de vorige verkiezing meer dan 27.000 stemmen behaald en de BEP slechts 4500," benadrukt Brunswijk.

De politicus stelt dat BEP niet realistisch is. Die partij is ook niet in staat ABOP te accommoderen, benadrukt hij. Brunswijk vindt dat BEP voor de vorm de uitnodiging gestuurd heeft om te praten. "Is gewoon om de achterban te zeggen, wij willen praten. Blijkbaar had de BEP niet verwacht dat wij de uitnodiging zouden accepteren," zegt Brunswijk. Het gesprek tussen de twee partijen is gehouden in hotel Courtyard by Marriott.

Voor Brunswijk is de zaak duidelijk. "De BEP wil niet echt samenwerken. De partij wil niet inzien dat het kind op gegeven moment voor de moeder moet zorgen. De moeder is niet meer in staat voor zichzelf te zorgen". De ABOP-voorzitter zegt dat er ook geen vervolggesprek meer gaat komen, tenzij BEP de realiteit inziet.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May