Gödeken: Robinhood moet finale ook winnen
14 Apr 2019, 00:54
foto
Andwele Baja is sterk in de verdediging bij Robinhood. De wedstrijd tegen Weymouth Wales, kampioen van Barbados heeft Robinhood met 3-0 gewonnen. (Foto: Concacaf)


“De jongens zijn blij dat ze de finale hebben bereikt en zijn gebrand om te winnen. En nu is het all hands on deck om het kampioenschap binnen te halen”. Zo reageert de tevreden trainer van landskampioen Robinhood na de overwinning op de voetbalkampioen van Barbados, Weymouth Wales. Robinhood heeft zaterdag op Curaçao tijdens de Concacaf Caribbean Club Shield (CCCS) de Barbadianen met 3-0 aan de kant gezet.

Met de overwinning is een belangrijke stap gezet om het CCCS kampioenschap binnen te halen. De tegenstander in de kampioenswedstrijd wordt Club Franciscain. “We kunnen het ons niet permitteren dat de Fransen ons voor de tweede maal verslaan. We hebben als club, meer nog als land, iets goeds te maken", stelt hij. “We gaan ons goed voorbereiden op deze wedstrijd die maandag wordt afgewerkt. Volgens de coach is de club nog in topconditie. “Er zijn geen blessures, mogelijk wel vermoeide spieren maar daar heeft onze medisch staf wel antwoord op,” geeft Gödeken aan.

De ruststand in de ontmoeting tegen Weymouth Wales was 2-0. Voor Robinhood scoorde Roxey Fer en Abraham Graves. Het derde doelpunt werd in de blessuretijd gescoord door Shaquille Cairo. Weymouth Wales was eerder bij de eerste editie van dit toernooi het vorige jaar in de groepsfase uitgeschakeld door Inter Moengo Tapoe (IMT). Stefano Rijssel die toen uitkwam voor IMT was met 4 doelpunten reeds trefzeker tegen de kampioen van Barbados. Hij is ook de topscoorder van het vorige jaar met 5 doelpunten.

Het andere semi finale duel van zaterdag ging tussen Jong Holland (CUW) en Club Franciscain (MTQ). Deze wedstrijd eindigde 4-2 in het voordeel van Club Franciscain. In de groepsfase verloor Robinhood met 3-1 van deze club. Ook is Club Franciscain de regerend kampioen van dit toernooi. Vorig jaar werd IMT in de finale met 2-1 uitgeschakeld door deze club.

Gödeken weet nu al dat hij een ander tactiek zal toepassen om de winst richting Suriname te brengen. “Wij hadden het beste deel van het spel in handen. Het waren veelal de fouten die ons de das om hebben gedaan bij de eerste wedstrijd. Deze fouten moeten we niet meer maken”. Volgens de coach is de sfeer binnen het team heel goed.

De kampioen van het Concacaf Caribbean Club Shield 2019, (tier 2 met semi prof- of amatuersclubs) zal zolang ze voldoet aan de Concacaf regional club licentie voorwaarden, spelen tegen de nummer vier van het Concacaf Caribbean Club Championship 2019, de zogeheten tier 1 met profclubs. Deze wedstrijd wordt op uit- en thuisbasis gespeeld om de definitieve Caribische plek te bemachtigen in de 2019 Concacaf League.

Ala-D Media