Ricanau Mofo krijgt landbouwschool
27 Mar 2019, 18:31
foto
Medewerkers van LVV, vertegenwoordigers van het dorpsbestuur van Ricanaumofo en het districtscommissariaat van Marowijne Zuid-West, bezoeken de plek waar er een Farmers Field School moet komen. (Foto: LVV/NII)


Met de opzet van een plaatselijke Farmers Field School moet er een einde komen aan de praktijk van ‘shifting cultivation‘, die nu nog in het dorp Ricanau Mofo wordt toegepast. De landbouwers zullen op de school nieuwe teeltmethoden leren, waardoor zij niet meer kilometers per dag zullen hoeven af te leggen om hun kostgrond te bereiken. Medewerkers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben de locatie waar de school opgericht zal worden, recentelijk bezichtigd.

De LVV-delegatie was onder leiding van de coördinator Regio Oost, Rudie Martodimedjo. De districtscommissaris van Marowijne Zuid West, Kenya Pansa bevond zich ook in de groep, die samen met vertegenwoordigers van het dorpsbestuur de locatie van circa 10 hectare heeft bezichtigd.

Bij de shifting cultivation wordt steeds een ander stuk land wordt open gekapt om te planten. Met ondersteuning van het onderdirectoraten Landbouw en Onderzoek van het ministerie van LVV zullen de landbouwers worden getraind in theoretische teeltaspecten, als praktische teeltvaardigheden. Aandacht zal worden besteed aan alle onderdelen van de productie van diverse gewassen, vooral de veel geteelde knolgewassen zoals chinese tayer, zoete bataat en andere, meldt de voorlichting van LVV.

Binnen enkele weken zal het beschikbaar terrein plantklaar worden gemaakt en zullen de activiteiten voor opzet van de Farmers Field School worden opgestart. De landbouwers zullen op de hoogte worden gehouden van de mogelijkheden zoals financiering en trainingen die onder andere in het EU-SAMAP project worden aangeboden, voor de verbetering van de productie en afzetmogelijkheden, meldt LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Tuesday 27 September
Monday 26 September
Sunday 25 September