Suriname en IDB halen banden nauwer aan
13 Mar, 16:56
foto
Minister Gillmore Hoefdraad en IDB-president Luis Alberto Moreno schudden elkaar de hand na ondertekening van de documenten. (Foto: NII)


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en Luis Alberto Moreno, president van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), hebben twee documenten getekend. Bij een noodsituatie door een natuurramp kan Suriname snelle lening krijgen tot een bedrag van US$ 30 miljoen lenen. De Europese Unie (EU) heeft US$ 2,7 miljoen geschonken via de IDB. Het geld is bestemd voor de afbouw van het landbouwlaboratorium.

De IDB-topman bracht dinsdag een bezoek aan Hoefdraad. Het Nationaal Informatie Instituut meldt dat een aantal belangrijke zaken goed is doorgenomen, waaronder de uitdagingen van de huidige macro economische situatie van Suriname.

Naast het gesprek met minister Hoefdraad werd ook een bezoek gebracht aan het energieproject dat via de NV Energie Bedrijven Suriname met ondersteuning van de IDB wordt uitgevoerd. Ook werd de nieuwe Fernandes Bakkerij die via financiering van IDB Invest is opgezet, bezocht.

De president van de bank gaf aan dat dit bezoek een heel belangrijke was en dat de relatie tussen de IDB en Suriname fantastisch verloopt. “Wij zijn hele goede partners in zowel goede als slechte tijden”, zei Moreno.

Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February