Repliek aan parlementariër Cotino
13 Mar 2019, 22:41
foto


De persoonlijke aanval van parlementariër Cotino op mijn persoon is een typisch Argumentum ad hominem (argument op de mens) oftewel een drogredenering waarbij wordt getracht de opponent in diskrediet te brengen door zijn deskundigheid, intelligentie of goede trouw in twijfel te trekken. Het is een typische tegenwerping die betrekking heeft op de persoon die een bewering doet en niet op de bewering zelf. Net als voor alle drogredeneringen geldt ook voor parlementariër Cotino: ze lijken te kloppen, maar dat doen ze niet.

Helaas is het ook de realiteit dat dit veelal dé manier is hoe wij aan politiekvoering doen in dit land. Heel vaak heeft men het over de splinter in het oog van de ander en men vergeet daarbij de balk in eigen oog. Daar moet een drastische ommekeer in komen en als nieuwe generatie politicus wil ik mij daarvoor inzetten. Ik heb altijd geleerd dat het succesvol maken van ander werk ligt in de kunst om je blik te kunnen richten op de toekomst in plaats van in je achteruitkijkspiegel te blijven kijken. Achteruit kijken doen we het best om daaruit wijze lessen te onttrekken om het in de toekomst beter te kunnen doen.

Voorts ben ik vast van overtuigd dat wanneer wij met zijn allen bereid zijn om open en eerlijk te zijn als het gaat om zaken die verkeerd gaan en niet voortdurend bezig zijn onze eigen fouten zoveel mogelijk te verdoezelen, we beter in staat zullen zijn om dit land verder te ontwikkelen. Mensen die zich afsluiten voor de mening van anderen, zijn juist gevaarlijke mensen in het leiderschap. Daarom ervaar ik ook elke kritiek die uit de mensen om mij heen komt, als een mogelijke aanvulling en verrijking om het politieke werk steeds beter te doen. En daarom ben ik geen lid van de ‘tegenpartij’ maar van de partij die vooruit wil!

Tot slot, ter correctie van de stelling van parlementariër Cotino wil ik aangeven dat in tegenstelling tot wat zij beweert, ik daadwerkelijk de functie van geestelijke sedert 2002 dagelijks uitoefen binnen de Surinaamse gemeenschap en tot voor kort ook namens de Staat Suriname meerdere malen in het buitenland heb mogen doen.

M.N. Eskak, B.A., MSc., MPA
Ondervoorzitter Pertjajah Luhur