Ovj: Oedit mag in Nederland worden gehoord
05 Mar 2019, 00:44
foto


Officier van justitie (ovj) Shanta Mahadew heeft op de rechtszitting van maandag aangevoerd dat zij geen bezwaar heeft als Ramchender (Radj) Oedit in Nederland wordt gehoord. In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een vliegtuig. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca. Raadsman Irvin Kanhai die Oedit juridisch bijstaat, voerde op de vorige rechtszitting aan dat zijn cliënt gehoord wil worden in deze drugszaak.

Kanhai vroeg dat de onderzoekende rechter voor haar eigen waarneming Oedit hoort, maar de officier van justitie stelde voor dat de rechter-commissaris het doet. De openbare aanklager voerde aan dat de uitleveringszaak tegen Oedit in mei in Nederland zal dienen. Hij werd daar aangehouden. Suriname heeft het rechtshulpverzoek ingediend voor zijn uitlevering, maar wat de beslissing hierover zal worden is onbekend.

Mahadew zei dat enkele onderzoekshandelingen die gepleegd zouden worden door de politie, waarbij enkele personen gehoord zouden worden, nog niet hebben plaatsgevonden. Kanhai merkte op dat deze personen niet bij het gerechtelijk vooronderzoek gehoord zijn. Op 18 maart zal deze verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties