'Vertrek Gersie als bom ingeslagen bij vakbond CBvS'
13 Feb 2019, 11:06
foto


"Wij zijn geschokt door het terugtreden van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank. Maandag nog hadden wij een gesprek met hem, waarbij hem is gevraagd om het personeel gerust te stellen dat de geruchten over zijn vertrek ongegrond zijn. Dat is ook gebeurd. Dan horen wij dinsdagavond dat de governor toch naar huis gaat. Dit nieuws is als een bom ingeslagen." Dit zegt de vakbondsleider bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robby Berenstein aan Starnieuws.

Het personeel zal zich beraden over de ontstane situatie. Berenstein zegt zich ernstig zorgen te maken over de onafhankelijke positie van de CBvS. "Het gaat niet om het vertrek van een governor alleen, maar de gevolgen die hiermee gepaard gaan," stelt de vakbondsleider. Hij benadrukt dat met Gersie op de post aangetoond is dat er geen monetaire financiering van de uitgaven van de overheid heeft plaatsgevonden. Dit was een principiële kwestie.

Berenstein benadrukt dat politiek ingrijpen in de leiding van de bank funest is. Hij is bang dat het financieel-monetaire systeem teniet zal worden gedaan. "Want waarom anders moest Gersie plaatsmaken?" De vakbondsleider merkt op dat het hier gaat om de consequenties van dit handelen voor het land. Hij vreest dat de geldontwaarding alleen maar zal toenemen. De vakbond zal op zeer korte termijn bijeenkomen om de situatie te bespreken.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July