Herstart voor 'Made in Suriname' standaardisatie
22 Jan 2019, 23:07
foto
De technische commissie voor het ontwikkelen van de 'Made in Suriname' standaard. (Foto: SSB)


Het standaardisatieproces voor de ontwikkeling van de ‘Made in Suriname’ standaard krijgt een herstart met het herinstalleren van een technische commissie (TC) door het Surinaams Standaarden Bureau (SSB). Dit is maandag gebeurd. Door enkele interne ontwikkelingen kwamen de werkzaamheden van deze technische commissie eerder stil te liggen.

De TC heeft als doel het ontwikkelen van een standaardmerk die als basis zal dienen voor het Made in Suriname project. Het MIS standaardmerk zal producten die in Suriname worden vervaardigd, standaardiseren, waardoor zij zowel nationaal, regionaal als internationaal erkenning kunnen genieten. Voor het ontwikkelen van de MIS-standaardmerk zal de ‘Jamaica Made Mark’ als referentie worden gebruikt, meldt het SSB.

Het standaardmerk zal klanten ook in staat stellen om kwalitatief hoogstaande Surinaamse producten snel te identificeren en Surinaamse fabrikanten stimuleren om de kwaliteit van hun producten en of processen te verbeteren. De consument krijgt de garantie dat de producten en of processen op een verantwoorde manier tot stand zijn gekomen, rekening houdend met de gezondheid en veiligheid van mens en milieu, meldt het SSB.

De deskundigen die deel uitmaken van de TC zijn afgevaardigd door de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) en Suriname Business Forum (SBF), het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HIT), de Consumentenkring en het Polytechnisch College (PTC).

Nazerien Hausil (SSB) is de technische secretaris van de werkgroep, Rabin Soechit (VSB) de ondervoorzitter en de leden zijn Albert Alleyne (Consumentenkring), Rashmi Sahtoe (ASFA), Marion Stekkel (SBF), Angela Dias (ministerie van Handel, Industrie en Toerisme) en Vanessa Hok (PTC).
Advertenties