Brunswijk: Wij kennen geen 'grote boys'
14 Jan 2019, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


ABOP-voorzitter tevens fractieleider Ronnie Brunswijk vindt het absoluut niet kunnen dat de korpsleiding stelt dat 'grote boys' achter de megadrugsvangst van afgelopen week zitten en daardoor het moeilijk is hen te grijpen. "Wat is dat 'grote boys'. De politie moet haar werk doen zonder aanzien des persoons," stelt Brunswijk in gesprek met Starnieuws. Ook de vingerwijzing naar het Openbaar Ministerie toont de zwakte aan van de politie.

Brunswijk merkt op dat het de politie is die het onderzoek verricht. Indien er een verdachte is, wordt de persoon voorgeleid voor een hulpofficier van justitie, die een politie-inspecteur is. Die bepaalt of de aanhouding plaatsvindt. Er wordt hierover verder afgestemd met de officier van justitie, het Openbaar Ministerie. De strafbare feiten moeten door de politie worden aangetoond. "Als er harde feiten door de politie boven water worden gebracht, zal het Openbaar Ministerie nooit zeggen dat de persoon niet aangehouden moet worden of vrijgelaten moet worden," voert de politicus aan.

"De politie moet haar werk doen zonder vrees. Wij zullen hierover vragen stellen in De Nationale Assemblee. De politie moet gewoon optreden en niet bang zijn voor 'zware boys'. De politie moet zich niet verschuilen achter het Openbaar Ministerie", voert de politicus aan. Brunswijk is ook lid van de vaste commissie van Justitie en Politie. Pas vijf dagen na de drugsvangst belegt de korpsleiding een persconferentie waar blijkt dat het onderzoek nog wordt gedaan en niemand is aangehouden. Maar er wordt alvast de vinger gewezen naar het Openbaar Ministerie.

Over zogenaamde stilte na de drugsvangst van meer dan 2300 kilogram cocaïne, waarover waarnemend korpschef Roberto Prade het heeft, zegt Brunswijk dat eerst het onderzoek wordt afgewacht. De politiek kijkt naar de verrichtingen van de politie en de resultaten. Zaterdag hield de korpsleiding een persconferentie waarbij meegedeeld is dat er verdachten in beeld zijn. Vier personen zijn gehoord, maar zij zijn niet aangehouden.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May