Kwaadwilligen steken kerstboom Albina in brand
26 Dec 2018, 12:40
foto
De kerstboom van Albina die na veel inspanning tot stand is gekomen en door kwaadwilligen in de fik is gestoken.


Kwaadwilligen hebben de historisch hoge kerstboom van Albina gisteren, op eerste Kerstdag, in brand gestoken. De politie is bezig te onderzoeken wie de vandalen zijn die de zeven meter hoge kerstboom van de grensplaats hebben vernield.

"Albina is een plaats waar velen hun brood verdienen. Houden en onderhouden van zo'n plaats moet prioriteit zijn voor ons allen. Er zijn velen die niet begrijpen dat verandering bij zichzelf begin in het brein," zegt Cyrano Asoitie van het Commissariaat Albina. "Met kerst vieren we voornamelijk de geboorte van Jezus Christus, de redder van onze natie. We bidden ook voor Albina dat het gered wordt om zijn oude glorie en meer te bereiken."

Ondertussen is hard gewerkt om de boom in haar oude staat te krijgen."Met doorzettingsvermogen hebben wij het kunnen herstellen, vertelt hij. "Wij vragen de Almachtige om kracht en bescherming in Jezus naam."

De werkgroep van het commissariaat Marowijne heeft samen met bedrijven in Albina, een zeven meter lange kerstboom geplaatst in Albina. Het grensplaatsje heeft begin van de maand haar 172e jaardag herdacht. August Kappler stichtte Albina in 1846. De kerstboom is de eerste in zijn soort in Albina en is geplaatst bij de rotonde aan de Luitenant Weyne weg/Albina.

Ala-D Media
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October