Theo Para stelt boek electronisch beschikbaar
02 Nov 2018, 04:53
foto


Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Straffeloosheid van Misdrijven tegen Journalisten, 2 november, stelt essayist Theo Para de volledige tekst van 'Verzwegen werkelijkheid. De rechtsorde onder Bouterse', zijn nieuwe boek, via Starnieuws ter beschikking van de Surinaamse lezer.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft naar aanleiding van de moord op twee Franse journalisten in Mali, in 2013 besloten dat elk jaar wereldwijd op 2 november de Internationale Dag tegen Straffeloosheid van Misdrijven tegen Journalisten, wordt gememoreerd met uiteenlopende activiteiten. De Verenigde Naties heeft de lidstaten opgeroepen niet alleen de straffeloosheid tegen misdrijven tegen journalisten op te heffen, maar ook actief de daders te vervolgen en te berechten.

Met de Saoedische staatsmoord op Jamal Kashoggi, de Saoedische Washington Post columnist, is dit jaar wereldwijd extra aandacht voor het thema van straffeloosheid voor misdrijven tegen journalisten. Op 2 november zullen bij het Nationaal Monument Bastion Veere - 8 december 1982 in het Fort Zeelandia en bij het 8 December Gedenkteken in Amsterdam, bloemen worden gelegd voor de vijf gemartelde en vermoorde journalisten Bram Behr, André Kamperveen (mediaman), Leslie Rahman, Jozef Slagveer en Frank Wijngaarde.

In 'Verzwegen werkelijkheid' staat ook een essay over de betekenis van 2 november, waarin ook de journalisten die op 8 december 1982 slachtoffer werden van de militaire dictatuur, worden herdacht. Eerder schreef historicus dr. Hans Ramsoedh een recensie over het boek. Hieronder is 'Verzwegen werkelijkheid' te downloaden.
pdf-icon.gif Boek_Theo_Para.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May