3 agenten aangehouden in 10 kg cocaïne Stolkertsijver
10 Oct 2018, 04:38
foto


Drie agenten zijn ingesloten in de 10 kg cocaïnezaak van afgelopen week te Stolkersijver. Het gaat om twee leden van het Regio Bijstand Team Oost en een agent van politiepost Nieuw Amsterdam. Ze zijn dinsdag na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De zaak kwam aan het rollen toen de bestuurder van het voertuig, waarin de drugs zijn gevonden, aangifte deed. Volgens zijn verklaring is de auto bij de politiecontrole te post Stolkertsijver doorzocht en is de politie gestuit op 10 kg cocaïne. Hiervan hebben de agenten 5 kg voor zichzelf gehouden. Voor het ander deel moest er 3.000 euro worden neergeteld om het spul terug te krijgen.

De drugs behoorden volgens de verklaring van de bestuurder aan een vrouw toe, die hij als passagier vervoerde. Zij is samen met de bestuurder heengezonden nadat een onbekend persoon de steekpenning is gaan betalen.

De chauffeur verklaarde dat hij bij zijn aanhouding mishandeld is geworden. Hij heeft hiervan aangifte gedaan te Nieuwe Haven en wist naar zijn zeggen niets van de drugstransport af. De zaak is verder doorverwezen naar Onderzoek Politie Zaken waarna onderzoek de arrestaties dinsdag plaatsvonden. De vrouw is nog steeds spoorloos.

Ala-D Media
Advertenties