C-47 vindt bespreking maatregelen belangrijker dan interne problemen
17 Mar 2011, 15:00
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein.


Het gauw bespreekbaar maken van de monetaire en fiscale maatregelen in het tripartiet overleg is belangrijker dan de problemen die de partners hebben om te participeren. “De effecten van de maatregelen, vooral de benzineprijs en waardedaling van de SRD, moeten we snel bespreken, zoals de president heeft beloofd, dan zien we wel verder”, zegt Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47 in gesprek met Starnieuws.

De Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB) heeft besloten incidenteel mee te doen aan de discussies in het tripartiet overleg. Berenstein vindt dit beter dan dat het bedrijfsleven helemaal niet participeert. “De VSB is een net zo belangrijke partner als de overheid en de vakbeweging. Ik ben blij dat besloten is niet uit het orgaan te stappen. Over de problemen van de VSB kunnen we in een plenaire meeting wel met elkaar van gedachten wisselen. Nu is belangrijk dat we snel als orgaan gaan praten over de genomen maatregelen en zien hoe we het leven dragelijker kunnen maken voor de gemeenschap.

Berenstein zegt dat het tripartiet overleg zoals het nu wordt hetzelfde huishoudelijke reglement gebruikt als bij de instelling van het orgaan. De uitgangspunten zijn niet veranderd. Ik merk dat ook de VSB daar geen problemen mee heeft. De C-47 voorman hoopt dat president Desi Bouterse als het niet deze week is, dan wel besluit de komende week de leden van het orgaan officieel te benoemen.
Advertenties