Is veilig verkeer een onrealistische Surinaamse droom?
19 Sep 2018, 08:28
foto


Een van de zeer bloedige verkeersveiligheidsmaand is wederom afgesloten. We hebben zeven landgenoten, familieleden, vrienden en/of kennissen op zeer lafhartige en wrede wijze verloren. Hun ziel en gevloeid bloed verlangen naar rechtvaardigheid door wet en recht. Al hun dromen en plannen zijn op zeer wrede wijze voorgoed ten einde. Vooral voor de familie en gezinnen zal het zeker een moeilijke en pijnlijke lijdensweg worden voor de rest van hun leven.
Het is toch wreed en barbaars dat het gevolg van plezier maken (zuipen) van een iemand de dood van een andere moet betekenen? Als je wil zuipen, zuip thuis en blijf thuis! Het wordt tijd dat er toch wel keihard en genadeloos wordt opgetreden tegen al deze duivelse verkeerscriminelen.

Nu de verkeersveiligheidsmaand is afgesloten lezen wij hoe mensen hun afkeuring uitspreken over het rijgedrag in het verkeer. Ik zie duidelijk dat mensen in deze tijd echt bewust worden van de gevaren in ons verkeer en wat voor onherstelbare schade de verkeerscriminelen aanrichten. De artikelen en reacties op de diverse internet nieuwssites, in de diverse nieuwsbladen en op sociale media spreken boekdelen. Om de mensen meer bewustzijn bij te brengen stel ik voor dat wij nu misschien moeten gaan naar een verkeersveiligheidskwartaal, of zelf een verkeersveiligheidsjaar.

Als ik alle reacties op een rij plaats, zie ik duidelijk geen nieuwe reacties. Eenieder is er overduidelijk eens dat het nu de hoogste tijd is om keihard op te treden vanuit het wettelijk bevoegd gezag. Het zijn bijna allemaal zaken die ik had aangehaald op Starnieuws in mijn ingezonden stukken op 18 mei 2017 ‘De veiligheid in ons verkeer nader bekeken’ en 27 mei 2017 ‘Verkeersopleidingen & -overtredingen nader bekeken’.

Het is nu de hoogste tijd dat het ministerie van Justitie & Politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie keiharde wetten gaat opstellen tegen de barbaarse verkeerscriminelen. Er vloeit te veel onschuldig bloed in ons verkeer en daaraan moet er een eind komen. Kinderen worden hun toekomst ontnomen, omdat hun vader en/of moeder op zeer wrede wijze uit hun leven is weggerukt. Laat De Nationale Assemblee ook in deze met initiatiefwetten komen om het volk te beschermen. Het verkeer wordt steeds drukker vanwege overschot aan auto’s, waardoor de verkeersveiligheid steeds meer eist van de weggebruikers.

De politie alleen zal het niet kunnen. Het moet een integrale aanpak zijn vanaf de import van het vervoersmiddel totdat het wordt afgeschreven. Er moeten duidelijk keiharde wetten komen waaraan bezitters en/of bestuurders van voertuigen zich moeten houden. Het zijn de bezitters en/of bestuurders die de verkeersregels aan hun laars lappen, waardoor er levensgevaarlijke taferelen ontstaan in het verkeer.

Ik verlang naar een verkeersveiligheidsmaand zonder doden, maar in het bijzonder een heel jaar zonder verkeersdoden. Zodra iedere verkeersdeelnemer zich aan de regels houdt en de medeweggebruikers de nodige ondersteuning geeft, is deze mijlpaal geen onrealistische droom!

Ruben Ravenberg, Ph.D, MBA
rub_rav@yahoo.com