Jogi: President vertrapt wet en recht
14 Sep 2018, 10:24
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt niet dat president Desi Bouterse wet en recht kan vertrappen door de verhoogde schadeloosstelling van De Nationale Assemblee aan te houden. Deze is net als de salarissen van de regering gekoppeld aan de loonreeks van de landsdienaren. Jogi benadrukt tegenover Starnieuws dat de VHP een initiatiefwet ingediend heeft om de verhoging aan te houden voor Assembleeleden. Bij hem gaat het erom dat de president niet zonder een wet opdracht kan geven om de verhogingen niet uit te betalen.

De politicus merkt op dat Bouterse na zijn komst uit Cuba meegedeeld had dat hij de verhogingen voor de leden van de regering gaat bevriezen. Hij had ook gezegd dat hij de overeenkomst met Alcoa gaat tekenen. Jogi voert aan dat met deze houding de president de wetten van het land duidelijk aan zijn laars lapt. Dit kan niet worden geaccepteerd.

"De wetgeving geldt voor eenieder, ook voor de president. Wij leven niet in een dictatuur waar één persoon bepaalt wat er gaat gebeuren. Zaken zijn in de wet vastgelegd en daar dient de president zich ook aan te houden," benadrukt Jogi. Hij voert aan dat de wet uitgevoerd moet worden, totdat deze is veranderd. "De VHP heeft een initiatiefwet ingediend over de salarissen. Deze wet kan snel aangepast worden als de coalitie meewerkt," stelt Jogi.

Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May