Nederland past na protest reisadvies Suriname aan
04 Aug 2018, 13:18
foto


Nederland heeft het reisadvies voor Suriname aangepast. Dit na aandringen van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat een protestnota had gestuurd over deze kwestie.


"Aan de Nederlandse autoriteiten is duidelijk gemaakt dat de veiligheidssituatie in Suriname onder controle is en dat daartoe alle maatregelen getroffen zijn ten einde deze op duurzame wijze te garanderen." Dit zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.

De tijdelijk zaakgelastigde van de Nederlandse ambassade in Suriname, op 2 augustus 2018 een nota overhandigd aan de waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, ambassadeur Luziano Truideman, waarin met name melding wordt gedaan over de actualisatie van het reisadvies.

De de website van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken staat dat het reisadvies opnieuw is beoordeeld op 2 augustus. De rubriek ‘criminaliteit’ is bijgewerkt. Overigens wordt een onjuiste kaart van Suriname gebruikt door Nederland.

De aangepaste tekst
In Suriname komt (gewelddadige) criminaliteit voor. Vaak gaat het om incidenten en is het geweld niet specifiek gericht tegen toeristen. Criminelen gebruiken vaak vuurwapens of kapmessen.
Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
- Vermijd afgelegen gebieden, zoals stille straten en stille parken;
- ga in de nacht niet alleen de straat op. Dit geldt vooral buiten het uitgaanscentrum in Paramaribo. Het uitgaanscentrum bevindt zich in de buurt van het Torarica hotel;
- draag geen opvallende juwelen;
- draag andere kostbaarheden onopvallend bij u of laat ze achter in uw hotel of pension;
- verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Advertenties