De zoveelste utopie van de VHP
26 Mar 2018, 04:41
foto


Begrijpelijk dat Michela Seedo, die pas VHP'er is geworden de discriminatie van haar nieuwe partij jegens de vrouw nog niet heeft ervaren. Voor dat stukje ervaring zal zij vrouwen moeten raadplegen die eerder met het oranje bijltje hebben gehakt. Vrouwen zoals Rewtie Sitaram, Sharmila Masaram, Sharda Thakoer en anderen kunnen uit de losse pols een boekje van vol schrijven. Daar Seedo stelt dat de VHP er is voor elke Surinamer, ongeacht ras, kleur, geslacht, geloof en cultuur, wil ik haar eraan herinneren dat die weerspiegeling niet in de fractie van haar partij terug te vinden is en zeker niet in voldoende mate in het hoofdbestuur van de partij. Dus voornoemde stelling kan gauw een utopie blijken te zijn, mocht zij ambities hebben haar bijdrage op bestuurlijk niveau te willen leveren.

Wat Seedo wel moet beseffen is dat de zogenaamde inspirerende berichten in verband met de Internationale Dag van de Vrouw, in schril contrast staan met wat de VHP in werkelijkheid is.
Menigeen kan van mening verschillen of de kritiek van Rossellie Cotino kan worden aangemerkt als geblaf. Elk fatsoenlijk mens die zichzelf respecteert en respect heeft voor een ander, weet dat deze uitdrukking alleen aan een bepaald dier wordt toegeschreven. Een trouw en waakzaam dier. Als het de bedoeling was om Rossellie Cotino deze eigenschappen in het bericht toe te kennen, dan kan ik het achteraf nog eens zijn met Idris Naipal van de VHP Mediacommissie. Dat hij de ferme kritiek wegwuift als geblaf, is mijns inziens zwak en ook beledigend. En het kan er bij mij niet in dat een vrouw als Michele Seedo toestaat dat een man van de VHP een vrouw vergelijkt met een hond. Precies daar wil de VHP je hebben, Michele Seedo. Jij bent hun volgend slachtoffer. Dat mag je vetgedrukt op je borst schrijven.

Hoe durft Michele Seedo de NDP te overbluffen over het aanstellen van vrouwelijke kandidaten in topposities. Dit is echt een lachertje. Iedereen, als je nou de politiek nauwgezet volgt of niet, weet dat de NDP op dit stuk de ongeëvenaarde trendsetter is. Evenzo wanneer het aankomt op het plaatsen van jongeren in topposities. De VHP kan op dit vlak in de verste verte niet aan de hielen van de NDP tippen. Laat mij Michele Seedo aan het volgende herinneren. De eerste vrouwelijke voorzitter, Indra Djwalapersad, met wie de VHP nu zo pronkt, is dankzij de NDP gekozen tot voorzitter van De Nationale Assemblee. Zij had de VHP verruild voor BVD en is DNA voorzitter geworden, omdat onder andere de NDP fractie voor haar stemde. Ze werd in haar voorzitterschap nimmer ondersteund door de verbitterde VHP. Wat mannen als Randjitsingh allemaal naar het hoofd van voorzitter Djwalapersad slingerden is niet goed om hier te bespreken! Het was heel heftig. Seedo is pas VHP'er en heeft nog een lange weg te gaan. Zij zal de VHP beter leren kennen.

Na 120 jaar is de eerste vrouwelijke korpschef in februari 2016 door president Bouterse benoemd. Thans hebben we een historisch aantal van 6 vrouwelijke DC’s, waarvan 4 van de 7 DC’s in Sipaliwini, vrouw zijn. De NDP fractie alleen telt 10 vrouwen uit de 15 die totaal deel uitmaken van het parlement. De voorzitter van De Nationale Assemblee is ook een vrouw. Helaas telt de VHP fractie slechts 1 vrouw. Niet dat vrouwen in de VHP schaars zijn, maar het heeft allemaal te maken met de kijk van de VHP op de vrouw. Is te hopen dat Michele Seedo de lijst mag aanvullen tijdens de volgende termijn in DNA. Ook dat zal een utopie blijken te zijn. Bij gebrek aan argumenten stellen dat de NDP vrouwonvriendelijk is, komt bij niemand geloofwaardig over.

Voorts wil ik aan herinneren dat de NDP tot nu toe de enige partij is geweest die getoond heeft geloof te hebben in jongeren en hen in de gelegenheid heeft gesteld op alle niveaus hun bijdrage te leveren. Van raad van commissarissen, directeuren en onder-directeuren van ministeries, ministers, directeuren van parastatale bedrijven, parlementariërs tot Vicepresident, allemaal functies die met succes door capabele jongeren zijn en nog steeds worden bekleed. In de VHP blijkt ook dit nog een utopie, want hun jongste parlementariër is 40plus, terwijl die van de NDP een 20plusser is.

Het verlangen van de vrouwen en jongeren in de VHP om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons land en de schaarse mogelijkheid om dat binnen de VHP te kunnen bewerkstelligen, zal deze potentiële groepen drijven richting de NDP, waar hun bijdrage tot volledige wasdom kan komen. Om als vrouw of jongere een gelijke kans te krijgen om een bijdrage te leveren vanuit de VHP is ook een utopie.

Anushka Ramesar-Gopalrai
Lid NDP


Hiermee sluit Starnieuws deze discussie af.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May