Wie de bal kaatst moet de bal terug verwachten!
24 Mar 2018, 22:33
foto


Gaarne een reactie naar aanleiding van het artikel van Anushka Ramesar-Gopalrai onder de kop: De schijn van de vrouwonvriendelijke VHP. Sedert ik een VHP’er ben geworden heb ik nooit opgemerkt dat de VHP een vrouwonvriendelijke partij is, integendeel, de VHP heeft veel respect en waardering voor de vrouwen, dat ervaar ik zelf. De VHP is voor iedere Surinamer, ongeacht ras, kleur, geslacht, geloof en cultuur.

Anushka Ramesar-Gopalrai geeft zelf toe dat zij jaren geconfronteerd wordt met inspirerende berichten vanuit de VHP in verband met de internationale dag van de vrouw. Omdat de VHP mediacommissie, de parlementariër Rossellie Cotino, van repliek heeft gediend op haar schrijven, is de VHP plotseling vrouwonvriendelijk. Dat is stemmingmakerij.

Anushka Ramesar-Gopalrai vindt dat de VHP naar de parlementariër Rossellie Cotino toe, beledigend is geweest. Nergens uit dat artikel van de VHP blijkt dat Rossellie Cotino is beledigd. Is het woord 'geblaf' beledigend? Anushka moet eens goed luisteren naar haar eigen president welke woorden hij gebruikt. Van Fransjepane tot ‘BS’.

Let wel, de parlementariër Rossellie Cotino, heeft antwoord gehad op haar artikel ‘Al komen de Grieken met geschenken”, waarin ze ongefundeerde kritiek levert op de VHP. Naar mijns inziens heeft de reactie van de VHP niets maken met vrouwonvriendelijk zijn tegenover de vrouw. Anushka Ramesar-Gopalrai blaast de zaak bewust op. Zij moet rekening houden dat: Wie de bal kaatst moet de bal terug verwachten, wie aanvalt krijgt een tegenaanval, dan maakt het niet uit of de persoon een man of een vrouw is. Zo werkt dat, vooral in de politiek.

Rashied Doekhie, NDP parlementariër, beledigt met de regelmaat van de klok zowel mannelijke als vrouwelijke politieke tegenstanders tot diep in hun botten. Dat gebeurt zelfs in het parlement. Maar Anushka Ramesar-Gopalrai laat nooit van zich horen. Ze komt niet op voor de vrouwen. Een wedervraag aan Anushka: Zijn de Surinaamse vrouwen geen respect en bescherming waard, wanneer Rashied Doekhie de vrouwen zwaar beledigt?

De president heeft vrouwelijke ministers, dc’s, directeuren, de korpschef de laan uit gestuurd omdat ze de belangen niet wilden behartigen van de NDP. Is dat vrouwvriendelijk? VHP vrouwen zijn DNA-leden, minister, ambassadeur, dc, zelfs DNA-voorzitter geweest.
De NDP regering heeft de vrouwen van het binnenland in de steek gelaten, terwijl de VHP deze vrouwen stimuleert met training, kennis en kunde om de productie opgang te brengen. Het ondernemerschap in het binnenland moet gestimuleerd worden zodat er werkgelegenheid ontstaat. VHP taki: VHP no kon nanga pakket, olie en tra sani. VHP kon nanga koni en yu volku fu Marowina mek moni na koni”.

De VHP aast niet op de vrouwen van het binnenland, terwijl de NDP, voedselpakketten en geld als lokaas gebruikt om de harten van de vrouwen te winnen. Dat is misleiding. De VHP is een partij van ontwikkeling en komt niet met cadeautjes. Zoals eerder gezegd, brengt de VHP kennis, waardoor de productie verhoogd wordt. De VHP biedt de vrouwen een afzetmarkt, hierdoor breiden de vrouwen hun landbouwgronden uit om meer te produceren.

Ik doe een dringend beroep op de vrouwen om onverkort te blijven werken aan de ontwikkeling van de vrouw en samen met de mannen te werken aan een toekomst van gelijkwaardigheid en bescherming voor iedere burger. Aan het sprookje van Anushka, dat de VHP geen respect en waardering heeft voor de vrouw, heb ik als vrouw geen boodschap.

Michela Seedo
Lid VHP
Advertenties