7 Colombianen en een Cubaan ingesloten zaak-duikboot
09 Mar 2018, 17:31
foto
De duikboot die in beslag genomen is in het district Saramacca. (Foto: Facebook-pagina Krishna Mathoera).


Zeven Colombianen en een Cubaan zijn ingesloten in de ontdekking van de mini duikboot. De informatie over de mogelijke aanwezigheid van een semi-submersible vessel (de technische benaming van deze semi onderzeeër) binnen het Surinaamse grondgebied, is verkregen via internationale partners. Dit deelt het ministerie van Justitie en Politie mee in een verklaring uitgegeven via het Nationaal Informatie Instituut.

Het ministerie betreurt het dat bepaalde personen om politieke- dan wel andere redenen, vroegtijdig de informatie omtrent de ontdekking van het vaartuig in de publiciteit hebben gebracht, met het mogelijk gevolg dat het verder onderzoek in deze kwestie wordt bemoeilijkt. Bij voortijdige publiekelijke mededelingen kan de veiligheid van de bij het onderzoek betrokken functionarissen onnodig in gevaar worden gebracht. Het ministerie doelt hiermee op het Assembleelid Krishna Mathoera (VHP). Zij heeft op haar Facebook-pagina de ontdekking wereldkundig gemaakt. Zij had ook foto's gepubliceerd van de duikboot.

De buitenlanders die vermoedelijk illegaal in Suriname vertoeven zijn op last van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Na intensief speurwerk is het een eenheid van de politie gelukt om het vaartuig te lokaliseren. Hetzij hier benadrukt, dat het verder onderzoek thans wordt verricht door één door het ministerie van Justitie en Politie en overige veiligheidsdiensten ingesteld Special Task Force, welke onder supervisie staat van de Procureur-generaal bij het Hof van Justitie, staat in de verklaring.

Hoewel de DEA (Amerikaanse Drugsbestrijdingsorganisatie) Head Quarters voor de Guyana’s in Georgetown is gevestigd, wordt door deze organisatie evenals andere internationale partners nauw samenwerkt met de Surinaamse autoriteiten op het gebied van de bestrijding van illegale drugs, deelt Justitie en Politie mee.

Het ministerie vraagt begrip van de samenleving voor het feit dat onderzoeksresultaten van dergelijke aard niet direct met het publiek kunnen worden gedeeld. Het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak wordt onverkort voortgezet.
Advertenties

Saturday 01 April
Friday 31 March
Thursday 30 March