Italiaanse international Davide Astori overleden
04 Mar 2018, 08:47
foto
Davide Astori (Foto: Goal.com)


De Italiaanse internationale voetballer en aanvoerder van Fiorentina, Davide Astori, is zaterdag- op zondagnacht in zijn slaap overleden. De Italiaanse verdediger van Fiorentina, de paarse club uit de Serie A, is 31 geworden.

Astori is dood op zijn hotelkamer in Udine aangetroffen. Hij was met zijn team in Udine om vandaag, zondag, de uitwedstrijd bij Udinese te spelen. Die wedstrijd is inmiddels afgelast. Zijn club heeft zijn heengaan bevestigd en zegt dat hij is overleden aan “een plotselinge ziekte’.

Astori speelde 14 A-interlands voor Italië en kwam ook uit voor Cagliari, AS Roma, AC Milan, US Cremonese en As Pizzighettone. Ook de wedstrijd van Cagliari (tegen Genoa) is afgelast. Mogelijk wordt het hele programma in de Serie A dit weekend geschrapt. Astori werd een paar weken geleden nog vader.

Hij kwam sinds 2016 uit voor Fiorentina, waar hij was uitgegroeid tot aanvoerder. Astori is 109 keren uitgekomen voor de club uit Florence. Dit seizoen heeft hij 27 wedstrijden gespeeld voor zijn club.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May