Woningen leerkrachten en scholen krijgen opknapbeurt
23 Aug 2017, 22:48
foto


Schoolgebouwen en woningen van leerkrachten uit Boven Suriname die aan een opknapbeurt toe zijn, zullen worden aangepakt. De afdeling Jongeren en Regionale Gebiedsdelen van het Kabinet van de President, onder leiding van Faizal Abdoelgafoer, is verantwoordelijk gesteld voor de aanpak van basisscholen en leerkrachtenwoningen.

Leerkrachten van leerjaar 8 uit dit gebied hebben de aandacht gevraagd voor de slechte staat waarin de woningen verkeren, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). President Desi Bouterse heeft met onderwijsminister Robert Peneux, de leiding van het Rooms Katholiek Beroeps Onderwijs, de Evangelische Broedergemeente Suriname, raadsadviseur Eddy Jozefzoon en Abdoelgafoer gesprekken hierover gevoerd.

Een technisch team bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie en het Kabinet is in het Boven-Suriname gebied om de technische opnames te doen van de gebouwen. Het technische team zal binnen een week alle zaken vastleggen en opmeten, waarna een prioriteitenlijst en plan van aanpak worden samengesteld.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November