Donderdag normaal school; staking BvL/ALS opgeheven
10 May 2017, 12:22
foto
Bestuursleden van de BvL en ALS tijdens een persconferentie vandaag. Voorzitter Wilgo Valies (tweede van links) aan het woord. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben besloten de acties op te heffen. Donderdag gaan de leerkrachten aangesloten bij deze bonden weer naar school, nadat zij vanaf vorige week dinsdag in actie zijn gegaan.

Wilgo Valies zei op een persconferentie vandaag dat een brief is ontvangen van vicepresident Ashwin Adhin. De leerkrachten hadden besloten het werk niet te hervatten, voordat er op correcte manier gecommuniceerd wordt met de vakorganisatie. Nu is er wel een correcte manier gereageerd door de vicepresident, zowel mondeling als schriftelijk.

De BvL en ALS kunnen zich terugvinden in de belangrijkste punten. De herwaardering van ook de uitleenkrachten is gehonoreerd. Daar is Valies blij om dat alle leerkrachten in aanmerking komen voor de herwaardering. Eind van de maand krijgen alle onderwijsgevenden de volledige herwaardering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May