Russisch militair toestel gecrasht
19 Dec 2016, 09:18
foto


Een IL-18 vliegtuig dat behoort tot het Russische ministerie van Defensie is neergestort in Yakutia in Siberië. Er waren 39 mensen aan boord van het toestel.
Het ministerie van Defensie heeft gezegd dat zestien mensen ernstig gewond zijn geraakt. Aanvankelijk was gesteld dat 27 personen waren overleden.


Het vliegtuig vervoerde 32 passagiers en zeven bemanningsleden toen het in de buurt van Tiksi in de wijk Bulun in het verre oosten van Rusland is neergestort. Naar verluidt waren de weersomstandigheden in het gebied slecht toen het ongeluk plaatsvond.
Het toestel was bezig met een geplande vlucht van Kansk toen het ongeveer 30 kilometer verwijderd van Tiksi is gecrasht. Het vliegtuig is in drie stukken gebroken, wat doet vermoeden dat er sprake is geweest van een noodlanding.

Drie Mi-8 helikopters zijn naar het rampgebied gezonden. Behalve de zestien zwaargewonden, hebben ook zeven anderen aan boord ziekenhuisbehandeling nodig.

Zondagochtend vroeg is ook een Hercules C-130 vliegtuig van de Indonesische luchtmacht neergestort. De drie piloten en tien andere militairen die aan boord waren, zijn allen omgekomen. Volgens de chefstaf van de luchtmacht heeft vermoedelijk slecht weer het ongeluk veroorzaakt. Het wrak is gevonden en de stoffelijke overschotten zijn vervoerd naar Wamena. Het toestel was opgestegen vanuit Timika en was op weg naar Wamena in de afgelegen provincie Papua in het oosten van het land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May