Luitenant-kolonel Danielle Veira, neemt over bij CIVD
16 Sep 2016, 06:00
foto
Luitenant-kolonel Danielle Veira


Luitenant-kolonel Danielle Veira neemt over van Hans Jannasch bij de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD). Melvin Linscheer gaat met pensioen, maar hij zal zijn krachten blijven geven. President Desi Bouterse stelde Veira donderdagavond voor in OCER tijdens een kaderbijeenkomst van de NDP. Hij zei dat er enkele veranderingen zullen plaatsvinden bij de veiligheidsinstituten.

Veira zal de leiding krijgen van de veiligheidsinstituten die zullen samensmelten. Dit proces is reeds in werking gesteld. Jannasch was in januari tijdelijk benoemd tot waarnemend hoofd van de CIVD. Veira is jurist en heeft zich nationaal en internationaal gespecialiseerd in veiligheidsvraagstukken. Zij was onderdirecteur op Defensie.

De president deed geen concrete mededelingen over de reshuffeling binnen de regering. Hij merkte op dat er nog evaluatie plaatsvindt en dat mensen niet zonder meer zullen worden weggehaald van hun posten. Indien mensen reshuffeld worden, zullen zij hun krachten blijven geven, zei Bouterse die ook voorzitter is van de NDP.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November