VSB ondersteunt initiatief overlegorgaan CBvS
07 Sep 2016, 12:02
foto
VSB-directeur Steven Mac Andrew


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is blij met het initiatief van president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, om een overlegorgaan in het leven te roepen. VSB-directeur Steven Mac Andrew vindt geïnstitutionaliseerd overleg en eensgezind optreden nu meer dan ooit noodzakelijk zijn voor rust op de valutamarkt.

De VSB is een van de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven die dinsdagmiddag geparticipeerd heeft in het overlegorgaan. Voorts is het bekend, dat de VSB voorstander is van sociale dialoog en een nationale aanpak om uit de crisis te geraken, zoals eerder op de dag is gepubliceerd in Starnieuws.

De VSB staat achter de conclusies van het overlegorgaan, dat de stijging van de afgelopen dagen geen rechtvaardiging vindt in de huidige economische fundamenten en dat het veroorzaakt is geworden door speculatie. De VSB zal in nationaal belang actief blijven participeren in dit overlegorgaan om mede te helpen om oplossingen aan te dragen, welke rust en orde bevorderen op de valutamarkt.
Advertenties