Openbaar Ministerie zal regeringsbesluit uitvoeren
30 Jun 2016, 04:54
foto
Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday.


Het Openbaar Ministerie (OM) zal het regeringsbesluit om de vervolging c.q. verdere vervolging van het 8 december strafproces te beëindigen, uitvoeren. Dit bevestigt procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday desgevraagd tegenover Starnieuws. Het besluit van de regering is vastgelegd in een resolutie.

De pg wil verder niet inhoudelijk ingaan op de kwestie. Het standpunt van het OM zal vandaag tijdens de zitting van de Krijgsraad worden kenbaar gemaakt door auditeur-militair Roy Elgin. President Desi Bouterse heeft de lijvige resolutie woensdag voorgelezen in een besloten vergadering van De Nationale Assemblee. De resolutie wordt openbaar gemaakt, beloofde de president.

In de resolutie zijn er diverse overwegingen die geleid hebben tot het toepassen van artikel 148 van de grondwet. De Regering bepaalt het algemeen vervolgingsbeleid. In het belang van de staatsveiligheid kan de Regering in concrete gevallen aan de Procureur-Generaal bevelen geven met betrekking tot de vervolging. De president heeft aangegeven dat de staatsveiligheid in gevaar zou worden gebracht, wanneer er niet zou worden opgetreden.

De zitting van de Krijgsraad is gepland voor 10.00 uur.
Advertenties

Monday 27 June
Sunday 26 June
Saturday 25 June