Argentinië revancheert zich voor verloren finale
07 Jun 2016, 03:00
Angel di Maria dolgelukkig met het openingsdoelpunt tegen Chili.

Argentinië heeft zijn favorietenrol waargemaakt door regerend kampioen Chili na een 0-0 ruststand, met 2-1 te verslaan. De Argentijnen maakten hun opwachting zonder sterspeler Lionel Messi, die bij de laatste oefenwedstrijd tegen Honduras, geblesseerd uitviel.

Dat Argentinië gebrand was op een overwinning, was vanaf de opening te zien. Terwijl Chili nog sukkelde om op gang te komen, zag Nicolás Gaitán die Messi verving, zijn inzet via de deklat over het doel verdwijnen. Hierna kwam Angel di Maria een paar maal gevaarlijk voor het Chileense doel, maar verzuimde zijn land de leiding te geven. Aan de andere kant liet ook Alexis Sanchez een grote kans onbenut, toen hij oog in oog met doelman Sergio Romero, de bal niet in het doel wist te plaatsen.

Vrijwel direct na de pauze maakte Di Maria zijn missers uit de eerste helft goed, door vanuit links doelman Claudio Bravo in de korte hoek te verslaan: 1-0. Chili was duidelijk aangeslagen door dit doelpunt en slaagde er niet in zich gelijk te herpakken. Routinier Ever Banega zag de vertwijfeling bij de tegenstander en voltrok meedogenloos het vonnis. Hij haalde vrijwel vanuit dezelfde positie keihard uit, waarna de bal via de voet van een Chileense verdediger, doelman Bravo passeerde: 2-0. In de laatste seconden van de wedstrijd scoorde Jose Pedro Fuenzalida de tegentreffer voor Chili, maar dat zette geen zoden aan de dijk.

Panama verrast Bolivia
In de eerste wedstrijd in groep D, heeft Panama dat voor het eerst meedoet aan de Copa America, Bolivia overrompeld. Na een 1-0 ruststand, stond het scorebord na 90 minuten 2-1 in het voordeel van de Concacaf-vertegenwoordiger.

Panama startte flitsend en had in de eerste minuten aardig wat mogelijkheden om de leiding te nemen. Door gebrek aan koelbloedigheid bij onder andere Armando Cooper werd niet eerder gescoord. In de 11e minuut was Blas Perez wel trefzeker en scoorde zo het eerste doelpunt voor Panama ooit op een Copa America.

Na het doelpunt viel het spel bij Panama ietwat terug en werd er niet meer gescoord in de eerste speelperiode. Kort na de rust slaagde Bolivia erin om na een defensieve blunder op gelijke hoogte te komen via Carlos Arce: 1-1. In de minuten die daarna volgden, waren er heel wat opstootjes en moest de arbiter meerdere malen de gele kaart laten zien. In de slotfase (87e minuut) sleepte Panama toch nog de overwinning in de wacht via Blas Perez, die zijn tweede doelpunt voor de avond maakte: 2-1.

Zowel Argentinië als Panama heeft 3 punten en ook een gelijk doelsaldo, terwijl Bolivia en Chili zonder punten zitten.