CIS eerste partner van UNDP in nieuwe strategie
18 Feb 2016, 20:13
foto
Suriname is het groenste land ter wereld. (Foto: CIS)


Het United Nations Development Programme (UNDP) en Conservation International Suriname (CI-S) zullen zaterdag een overeenkomst ondertekenen. De intentieverklaring past binnen de vernieuwde globale UNDP strategie om het maatschappelijke middenveld directer te betrekken bij haar ontwikkelingsprogramma’s.

Tot nu toe werkte UNDP in diverse landen hoofdzakelijk samen met overheden om duurzame ontwikkeling te bevorderen. Aan de hand van het Strategisch Plan 2014-2017 zullen UNDP kantoren de lokale uitvoeringscapaciteit en impact van hun programma’s nu verder gaan vergroten door het aangaan van samenwerkingsverbanden met het maatschappelijk middenveld.

In CIS heeft de UNDP een eerste partner gevonden om met name op het gebied van milieu- en natuurbeschermingsprojecten actiever en effectiever samen te werken. Het wereldwijde milieu portfolio van de UNDP kan aan Suriname - als groenste land ter wereld - een grote bijdrage leveren. Door de bundeling van expertise zullen beide organisaties beter in staat zijn hun doelstellingen ten behoeve van mens en natuur te bereiken, alswel hun bijdrage te leveren aan de realisatie van de Sustainable Development Goals.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May