BBS’er krijgt acht jaar voor doden vriendin
12 Dec 2015, 00:48
foto


JB (35), die zijn vriendin Reshma Basropansingh in het district Nickerie op 28 augustus 2014 om het leven had gebracht, is op de rechtszitting van vrijdag gevonnist tot acht jaar celstraf. De veroordeelde die lid van de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) was, gebruikte zijn dienstwapen om zijn vriendin te vermoorden. Rechter Susanne Chu week af van de eis van tien jaar van het Openbaar Ministerie. Zij merkte op dat de veroordeelde spijt heeft van zijn handeling. Zij achtte doodslag bewezen.

De veroordeelde had vijf jaren lang een liefdesrelatie met het slachtoffer en had trouwplannen met haar. Op die bewuste dag was hij bij haar. Toen merkte hij op dat ze een zuigvlek had. Hij vroeg haar van wie die was, maar zij gaf geen antwoord. Hij pakte zijn dienstwapen en spande dit. Uit onderzoek bleek dat de veroordeelde zijn dienstwapen had gebruikt om op het slachtoffer te schieten. Hij liet haar naakt achter in haar voertuig.

De raadslieden Irene Lalji en Oscar Koulen die JB bijstonden, voerden aan dat er sprake was van psychische overmacht. Dit verweer werd verworpen door de rechter. Zij merkte op dat uit het psychologische rapport gebleken is dat de veroordeelde niet lijdt aan enige vorm van geestesstoornis. Ook is het nooit eerder voorgekomen dat JB zijn zelfbeheersing kwijt was. Het feit kan de veroordeelde volledig aangerekend worden.

Een dag voordat het ontzielde lichaam was ontdekt, was een man aan de Fredericiweg, niet ver van de plaats waar het voertuig met het lijk is gevonden, een winkel binnengegaan om te bellen. De persoon die dit aan de politie heeft gemeld, werd door zijn schoonbroer erop geattendeerd dat J.B. een vuurwapen, een Glock 9mm, aan de voorzijde van de handelszaak tussen enkele bloemen had bewaard.

Aan de hand van camerabeelden van de winkelzaak werd het voor de politie duidelijk dat er een verband bestond tussen de beller die aangaf dat er een voertuig onbeheerd stond in het Lachmanproject. Na verder onderzoek bleek het wapen op naam te staan van J.B. en werd hij aangehouden. Hij bekende het feit gepleegd te hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May