Gajadien: Reactie minister LVV misleidend
08 Nov 2015, 04:38
foto
Gegevens gepresenteerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt de reactie van minister Suresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) misleidend. De bewindsman stelt dat de bedragen door Gajadien aangehaald, de eerste onderhandelingsprijzen waren.

"Hierdoor ontstaat de indruk dat de prijzen voor de volgende bezending iets anders zouden zijn. Terwijl voor het eerste leveringscontract een prijs van US$ 615 FOB (US$ 715 met vracht en verzekering) vastgesteld is," zegt het Assembleelid. De cijfers zijn gepresenteerd op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Aangegeven werd door Buitenlandse Zaken dat LVV een voorstel gedaan heeft van US$ 682 voor een ander leveringscontract van 65000 MT witte rijst.

Gajadien stelt dat de regering tot de dag van vandaag niet over de brug kan komen ondanks er vaker gevraagd is naar de de contracten binnen de PetroCarbe overeenkomsten. "Het lijkt alsof men transparantie schuwt", stelt de politicus.

De VHP'er hekelt het feit dat de minister niet aangeeft waarom exportonderneming Jubosa US$ 65 per ton moet opstrijken. En waarom gaat de minister niet in op de vraag waarom de boeren niet een betere prijs kunnen krijgen.

Gajadien geeft aan dat de voorzitter van de Vereniging van Rijst Exporteurs, Imro Manglie, hem aangaf niet op de hoogte te zijn dat zijn organisatie geweigerd heeft om te exporteren. "Er is juist informatie voor de organisatie achtergehouden".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May