Bond Milieubeheer schrijft president opnieuw aan
31 Oct 2015, 02:43
foto


De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) maakt zich zorgen over het gebrek aan voortvarendheid bij het ministerie van Openbare Werken bij het oplossen van problemen bij de dienst. Ook zouden vakbondsleden met rancune-maatregelen worden bedreigd. Dit staat in een brief aan president Desi Bouterse. Met het ministerie van Binnenlandse Zaken is er sinds 26 oktober al overeenstemming bereikt over de aanpak van een deel van de knelpunten.

De minister van Openbare Werken heeft pas op woensdag 28 oktober middels ‘een stand van Zaken’ gereageerd op het verzoek dat de bond via een schrijven aan de president aan haar had gedaan, staat in de brief. “De vraag dringt zich op in hoeverre dit ministerie bereid en in staat is, om de door haar uitgelokte vakbondsperikelen op diligente wijze te doorbreken. Bij Binnenlandse Zaken is het op één dag, en wel binnen een half uur gelukt.”

De bond heeft de president steeds schriftelijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en vreest dat alleen zijn ingrijpen escalatie van de arbeidsonrust zal beperken. Intussen heeft de ABPM de strijd overgedragen aan de COL. Het hoofdbestuur van de COL heeft de ABPM voorgesteld om proactief in te spelen op de ”verwachte positieve reactie” van de president en voorlopig de acties (wederom) op te schorten.

De bond wil nu door Bouterse ontvangen worden, zodat een zodanig arrangement ondertekend kan worden, dat de werkzaamheden op Milieubeheer op maandag 02 november 2015 genormaliseerd kunnen worden.

De brief van de ABPM aan de president kunt u hier lezen
pdf-icon.gif 153010_COL_Pres-1.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May