SRD 42.000 netto voor Governor Hoefdraad
28 Oct 2010, 05:30
foto


President Desi Bouterse en de coalitietop zullen vandaag een persconferentie beleggen om uitleg te geven over verschillende brandende zaken. Het salaris van de Governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, is een heet hangijzer. Het gaat om een netto bedrag van SRD 42.000, waarmee minister Wonnie Boedhoe van Financiën naar de raad van ministers (rvm) was gestapt. In de rvm is opgemerkt door vicepresident Robert Ameerali en enkele ministers dat het niet gebruikelijk is om te werken met netto salarissen.

Tijdens de vergadering merkte minister Boedhoe op dat bruto het bedrag neerkomt op ongeveer SRD 80.000. Op de SRD 42.000 netto komt 38% belasting en 4% algemene oudedags voorziening. Er is geen pensioen opgenomen. Het ligt
in de bedoeling dat het Internationaal Monetair Fonds, in het kader van technische bijstand, een bijdrage kan leveren om het salaris van Hoefdraad te helpen betalen. Naast de bezoldiging gaat het ook om huisvesting, representatiekosten, vakantieuitkering en andere voorzieningen.

De samenleving is vanaf dinsdagmiddag, nadat Starnieuws het salaris van de Governor van de Centrale Bank van Suriname bekendmaakte, uit haar doen. SRD 80.000 per maand vinden vriend en vijand absurd voor Suriname. Velen zijn op Internet gegaan om uit te zoeken wat iemand als Hoefdraad bij het IMF verdiende. Hij was 'Senior Economist at the Statistics Department'. Er is weinig begrip voor het mega-salaris van Hoefdraad, die de president van Suriname ver achter zich laat als het gaat om de bezoldiging. Het hele land wacht op de uitleg van de president, die om 11 uur een persconferentie houdt.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November